Visie & Beleidsplein

Van Bosman tot Dahmane

een onderzoek naar de toelaatbaarheid en de totstandkoming van de FIFA Regulations omtrent eenzijdige contractbreuk

Verkennis, B. (2014). Van Bosman tot Dahmane: een onderzoek naar de toelaatbaarheid en de totstandkoming van de FIFA Regulations omtrent eenzijdige contractbreuk. Amsterdam: Universiteit van Amsterdam.

De probleemstelling van deze scriptie luidt als volgt: Zijn de eisen rondom de eenzijdige contractverbreking door de speler in het voetbal in overeenstemming met de rechten van de werknemer? Het vertrekpunt in deze scriptie is de voetballer als werknemer op Europees niveau. Eerst zal gekeken worden naar de totstandkoming van de FIFA regelgeving. Vervolgens zal het praktische effect van deze regels aan de hand van de jurisprudentie van het CAS beoordeeld worden. De praktijk van de arbitragerechtspraak zal dan naast het Nederlandse en het Belgische systeem omtrent eenzijdige contractverbreking gelegd worden. Hierna zal in de conclusie een antwoord op de hoofdvraag geformuleerd worden.

Uitgever(s): Universiteit van Amsterdam,

Download(s)

Van Bosman tot Dahmane : een onderzoek naar de toelaatbaarheid en de totstandkoming van de FIFA Regulations omtrent eenzijdige contractbreuk

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Bart Verkennis

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

arbeidsovereenkomsten
arbeidsrecht
contracten
scripties
topsporters
voetbal
werknemers
wet- en regelgeving