Visie & Beleidsplein

Onderzoeksartikel

een onderzoek naar het verschil in gegeven beweegadviezen tussen DM geschoolde en niet DM geschoold diëtisten en neemt de fysieke activiteit van volwassen cliënten met diabetes type 2 tussen de 18 en 65 jaar toe gedurende de behandeling?

Leijen, E.C.L. van (2015). Onderzoeksartikel: een onderzoek naar het verschil in gegeven beweegadviezen tussen DM geschoolde en niet DM geschoold diëtisten en neemt de fysieke activiteit van volwassen cliënten met diabetes type 2 tussen de 18 en 65 jaar toe gedurende de behandeling?. Nijmegen: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Diabetes mellitus (DM) is een chronische stofwisselingsziekte die gepaard gaat met een te hoog glucosegehalte in het bloed. Bij diabetes mellitus is het lichaam niet meer in staat om glucose goed te verwerken. Dit onderzoek richt zich op de verschillen in beweegadviezen tussen DM geschoolde diëtisten en niet DM geschoold diëtisten bij de behandeling van volwassen cliënten met diabetes type 2 tussen de 18 en 65 jaar. Daarbij richt het onderzoek zich ook op de verschillen in fysieke activiteit bij deze cliëntgroep na begeleiding door DM geschoolde diëtisten of door niet DM geschoolde diëtisten.

Uitgever(s): Hogeschool van Arnhem en Nijmegen,

Download(s)

Onderzoeksartikel : onderzoek naar het verschil in gegeven beweegadviezen tussen DM geschoolde en niet DM geschoold diëtisten en neemt de fysieke activiteit van volwassen cliënten met diabetes type 2 tussen de 18 en 65 jaar toe gedurende de behandeling?

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

E.C.L. van Leijen

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

diabetes
gezondheid
lichaamsbeweging
mensen met een chronische ziekte