Visie & Beleidsplein

Richtlijnen toegankelijkheid indoor sportaccommodaties

Stichting Onbeperkt Sportief (2015). Richtlijnen toegankelijkheid indoor sportaccommodaties.

De afgelopen jaren is veel vooruitgang geboekt in het realiseren van een infrastructuur voor het sporten en bewegen van mensen met een handicap. Ook is voor een aantal doelgroepen een voorzichtige toename zichtbaar in het aantal mensen dat deelneemt aan sport en bewegen. De toegankelijkheid van indoor sportaccommodaties blijft echter achter.

Om de toegankelijkheid van indoor sportaccommodaties te bevorderen zijn de Richtlijnen Toegankelijkheid Indoor Sportaccommodaties ontwikkeld. De Richtlijnen omschrijven de toegankelijkheidseisen van sportgebouwen en maken deze concreet en toepasbaar voor ontwerpers en bouwers van deze accommodaties. Eén op de tien Nederlanders heeft een lichamelijke beperking en juist voor hen is het van belang om letterlijk drempels te verlagen om te kunnen sporten.

De Richtlijnen zijn, mede op initiatief van de Gemeente Rotterdam, ten opzichte van de vorige druk (het Handboek Basis kwaliteitseisen integrale toegankelijkheid sportaccommodaties uit 2001) volledig herzien en aangepast aan de huidige regelgeving en inzichten.

Uitgever(s): Stichting Onbeperkt Sportief,

Download(s)

Richtlijnen Toegankelijkheid Indoor Sportaccommodaties

Download PDF

Richtlijnen toegankelijkheid indoor sportaccommodaties

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Stichting Onbeperkt Sportief

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

binnensportaccommodaties
mensen met een lichamelijke beperking
richtlijnen
sportaccommodaties
toegankelijkheid