Visie & Beleidsplein

De kracht van buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen

hoe je met hun inzet de sport- en beweegdeelname van mensen met een beperking een impuls geeft

Haak, A., Buddingh, A., & Geet, E. van (2015). De kracht van buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen: hoe je met hun inzet de sport- en beweegdeelname van mensen met een beperking een impuls geeft. Bunnik: Special Heroes.

Nog niet overal is het vanzelfsprekend om combinatiefunctionarissen of buurtsportcoaches in te zetten om het aangepast sporten en bewegen te stimuleren. In deze brochure staan veertien interviews met mensen die zich inzetten om sport- en beweegdeelname van mensen met een beperking mogelijk te maken. Omdat ze er als beleidsfunctionaris samen met andere partijen, beleid voor maken. Omdat ze als combinatiefunctionaris of buurtsportcoach de vraag van scholen en het aanbod van sportverenigingen goed kennen en bij elkaar brengen. Of omdat ze er als vakleerkracht, trainer of teamleider een rol in vervullen. Het zijn stuk voor stuk mensen die het aangepast sporten op de kaart hebben gezet. Zij maken het mogelijk dat ook mensen met een beperking dicht bij huis kunnen sporten en bewegen en zo een actieve en gezonde leefstijl ontwikkelen. 

Met deze brochure wil Special Heroes beleidsfunctionarissen inspireren door kennis en ervaring te delen. Ook wil men een bijdrage leveren aan de Kwaliteitsimpuls buurtsportcoaches door ervaringsdeskundigen over hun werk, hun passie, te laten vertellen. Zij weten als geen ander waar hun inzet toe kan leiden en kunnen collega’s stimuleren hetzelfde te doen.

Uitgever(s): Special Heroes,

Download(s)

De kracht van buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen : hoe je met hun inzet de sport- en beweegdeelname van mensen met een beperking een impuls geeft

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Annemiek Haak
Annelies Buddingh
Ester van Geet

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

beweegstimulering
buurtsportcoaches
combinatiefunctionarissen
gehandicaptensporten
lichaamsbeweging
mensen met een beperking
sportbeoefening
sportstimulering