Visie & Beleidsplein

Verbinding in de sportsector

een onderzoek naar de relatie tussen tevredenheid en betrokkenheid van medewerkers in de sportsector

Bovelander, A. (2012). Verbinding in de sportsector: een onderzoek naar de relatie tussen tevredenheid en betrokkenheid van medewerkers in de sportsector. Enschede: Universiteit Twente.

De sportsector professionaliseert zich in een snel tempo en er komen tal van aanvullende en nieuwe functies bij. Hoewel ‘normale’ bedrijven druk doende zijn met het boeien en binden van werknemers, lijken sportbonden geen moeite hebben met het werven en behouden van personeel (Van der Horst & Peters, 2011). Zijn de werknemers wellicht op een andere manier betrokken? En heeft de tevredenheid met HR praktijken invloed op deze betrokkenheid? In dit onderzoek wordt getracht antwoord te vinden op de volgende onderzoeksvraag: In welke mate heeft de tevredenheid met personeelsbeleid en -praktijken invloed op de werknemersbetrokkenheid van de werknemers bij sportbonden? Het onderzoek is een aanvulling op bestaande onderzoeken omdat het plaatsvindt in een andere sector (sportbonden) en er nieuwe vragenlijsten gebruikt worden. Tevens werd er nog niet eerder gekeken naar de invloed van de tevredenheid van HR praktijken op de verschillende combinaties van betrokkenheid en tevredenheid.

Uitgever(s): Universiteit Twente,

Download(s)

Verbinding in de sportsector : een onderzoek naar de relatie tussen tevredenheid en betrokkenheid van medewerkers in de sportsector

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Amy Bovelander

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

participatie
scripties
sportbonden
tevredenheid
werknemers