Visie & Beleidsplein

Senioren- en ouderensport in de gemeente Zevenaar

een kwantitatief onderzoek onder de senioren, ouderen en sportaanbieders in de gemeente Zevenaar

Nibbeling, C. (2014). Senioren- en ouderensport in de gemeente Zevenaar: een kwantitatief onderzoek onder de senioren, ouderen en sportaanbieders in de gemeente Zevenaar. Arnhem: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

De doelstelling van dit onderzoek luidt als volgt: aanbevelingen doen aan de Gemeente Zevenaar over hoe men, in samenwerking met sportaanbieders, met het huidige sportaanbod in kan spelen op de sportbehoefte van senioren (55-65 jaar) en ouderen (65+). Zowel ten aanzien van de inhoud als de implementatie van het sportaanbod. Dit wordt gedaan door gedurende een periode van 20 weken het sportaanbod voor senioren en ouderen binnen de Gemeente Zevenaar in kaart te brengen en te onderzoeken welke sportbehoefte deze ouderen hebben. Het sportaanbod is vooral in kaart gebracht door via fieldresearch uit te zoeken welke sportmogelijkheden er voor de doelgroep zijn. Hierbij is eveneens onderzocht welke mogelijkheden er in de toekomst zijn bij de sportaanbieders met betrekking tot het sportaanbod voor ouderen. De sportbehoefte is onderzocht via een enquête die bij de doelgroep is uitgezet. De resultaten worden in deze bachelor scriptie gepresenteerd.

Uitgever(s): Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN),

Download(s)

Senioren- en ouderensport in de gemeente Zevenaar : een kwantitatief onderzoek onder de senioren, ouderen en sportaanbieders in de gemeente Zevenaar

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Chiel Nibbeling

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

gemeenten
ouderen
scripties
seniorensport
sportaanbod