Visie & Beleidsplein

Eerste Hulp bij Sportongevallen

Sport Blessurevrij: alle informatie over het behandelen én voorkomen van sportblessures

Tilbury, C., Smid, H., Goossens, H., Kloet, S., Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG), & VeiligheidNL (2012). Eerste Hulp bij Sportongevallen: Sport Blessurevrij: alle informatie over het behandelen én voorkomen van sportblessures. Bilthoven: Vereniging voor Sportgeneeskunde.

In ‘Sport Blessurevrij’ lees je de belangrijkste informatie over twee zaken die van groot belang zijn bij blessurevrij sporten: het behandelen én het voorkomen van sportblessures, zodat behandeling minder vaak nodig is in de toekomst. Ook onmisbaar voor trainers, coaches, teambegeleiders, verzorgers, scheidsrechters en bestuursleden!

In ‘Sport Blessurevrij’ vind je de belangrijkste informatie over het voorkomen van sportblessures. Wat is een goede sportuitrusting, maar ook hoe weer te beginnen na een blessure. Heb je toch een blessure opgelopen dan is een goede en snelle Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen (EHBSO) heel belangrijk. Het herstel van een blessure begint namelijk al op het moment dat de eerste hulp wordt geboden. 'Sport Blessurevrij' behandelt de belangrijkste informatie, die nodig is voor eerste hulp bij sportblessures. Stapsgewijs lees je wat je moet doen om erger te voorkomen.

Uitgever(s): Vereniging voor Sportgeneeskunde, VeiligheidNL,

Download(s)

Sport Blessurevrij

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Claire Tilbury
Hans Smid
Hedy Goossens
Saskia Kloet
Sportzorg.nl
VeiligheidNL

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

blessurebehandeling
blessurepreventie
blessures
sportblessures