Visie & Beleidsplein

Hoe scoren tafeltennisverenigingen op jeugdsport?

een onderzoek naar de kwaliteit van jeugdsport binnen tafeltennisverenigingen

Elst, K. van den (2004). Hoe scoren tafeltennisverenigingen op jeugdsport?: een onderzoek naar de kwaliteit van jeugdsport binnen tafeltennisverenigingen. 's-Hertogenbosch: NKS.

De doelstelling van dit onderzoek is het verkrijgen van inzicht in de kwaliteit van jeugdsport binnen georganiseerde tafeltennisverenigingen, teneinde aanbevelingen te doen aan de NTTB betreffende de kwaliteit van de jeugdsport. Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van verenigingsondersteuning, met als doel de vereniging aantrekkelijk te maken voor jeugdleden. Vanuit de doelstelling is de volgende probleemstelling geformuleerd: In welke mate voldoen tafeltennisverenigingen aan de kwaliteitskenmerken van jeugdsport? Het gemiddelde eindrapportcijfer van 6,3 geeft aan dat tafeltennisverenigingen wel aandacht besteden aan de kwaliteitskenmerken van jeugdsport, maar dat er nog enkele aandachtpunten zijn. Het sportaanbod is jeugdgericht, er heerst een jeugdvriendelijke sfeer en de in- en externe communicatie lijkt redelijk in orde te zijn. Punten van aandacht zijn het begeleiden van jeugdleden en senioren tot 21 jaar en het stimuleren van jeugdparticipatie.

Uitgever(s): NKS,

Download(s)

Hoe scoren tafeltennisverenigingen op jeugdsport? : een onderzoek naar de kwaliteit van jeugdsport binnen tafeltennisverenigingen

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Karin van den Elst

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

jeugdsport
kwaliteit
sportverenigingen
tafeltennis