Visie & Beleidsplein

Acceptatie van seksuele diversiteit ervaren door voetballende lesbische en biseksuele vrouwen

een vergelijking tussen vrouwenvoetbal en vijf sociale domeinen

Omme, A.M. van (2015). Acceptatie van seksuele diversiteit ervaren door voetballende lesbische en biseksuele vrouwen: een vergelijking tussen vrouwenvoetbal en vijf sociale domeinen. Rijksuniversiteit Groningen: Groningen.

Er is nog nauwelijks specifiek onderzoek gedaan naar verschillen in de ervaren mate van acceptatie van seksuele diversiteit tussen vrouwenvoetbal en de domeinen familie, studie, werk, vrienden en publieke ruimte. In dit onderzoek betreft de doelgroep zowel heteroseksuele als lesbische en biseksuele (LB) Groningse studentes (18-30 jaar) die op voetbal zitten bij G.S.V.V. The Knickerbockers (TKB). Op basis van de achtergrondstudie is er een theoretisch kader geschreven op het gebied van aspecten die van invloed zijn op de acceptatie van seksuele diversiteit. Het doel van dit onderzoek is het vinden en verklaren van verschillen in de mate van acceptatie die LB-vrouwen binnen en buiten het vrouwenvoetbal ervaren.

Uitgever(s): Groningen,

Download(s)

Acceptatie van seksuele diversiteit ervaren door voetballende lesbische en biseksuele vrouwen : een vergelijking tussen vrouwenvoetbal en vijf sociale domeinen

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Maria van Omme

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

LHBTI
diversiteit
gender
scripties
sekse
voetbal