Visie & Beleidsplein

Het culturele sportevenement

de samenwerking tussen sportevenementen of sportinstellingen én cultuurinstellingen

Eindhoven, M. (2015). Het culturele sportevenement: de samenwerking tussen sportevenementen of sportinstellingen én cultuurinstellingen. Utrecht: Maryse Eindhoven.

Scriptie met de hoofdvraag: Wat is de huidige situatie van de samenwerkingsmogelijkheden voor sportevenementen of sportinstellingen én cultuurinstellingen?

Grote sportevenementen worden steeds meer gezien als een belangrijk economisch en sociaal maatschappelijk evenement. Het wordt steeds meer gebruikt als middel om andere doelen te verwezenlijken, bijvoorbeeld het verhogen van de sportparticipatie of de sociale cohesie in de stad. Het kan interessant zijn om sport en cultuur meer met elkaar te verbinden. Beide kunnen profiteren van deze samenwerkingen en ieders kwaliteiten inzetten. Deze samenwerking tussen sport en cultuur klinkt simpel en biedt veel potentie, maar het gebeurt tot op heden nog zeer weinig. Vanuit de gemeente Utrecht, afdeling ‘sport’, wordt gekeken naar de mogelijkheden om sport en cultuur meer te verbinden.

Uitgever(s): Maryse Eindhoven,

Download(s)

Het culturele sportevenement : de samenwerking tussen sportevenementen of sportinstellingen én cultuurinstellingen

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Maryse Eindhoven

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

cultuur
samenwerkingsverbanden
scripties
sportevenementen
sportverenigingen