Visie & Beleidsplein

Draagvlak en zichtbaarheid van sport- en beweegactiviteiten in zorginstellingen vergroten

Berg, L. van den, & Stichting Onbeperkt Sportief (2015). Draagvlak en zichtbaarheid van sport- en beweegactiviteiten in zorginstellingen vergroten.

Een aantal tips op een rij:

  • Toon aan wat je project oplevert en voor wie. Gebruik de feiten over de effecten van sport en bewegen binnen je project.
  • Houd daarbij rekening met de doelstellingen en belangen van de instelling. Hoe meer je daarbij aansluit hoe meer kans je hebt op draagvlak.
  • Maak bewegen onderdeel van het dagprogramma van een cliënt. Probeer bijvoorbeeld binnen de instelling iedere dag te gaan wandelen na de lunch.
  • Maak je project zichtbaar voor (potentiële) deelnemers, collega’s, ouders/opvoeders, sportverenigingen, (potentiële) financiers etc. door hen regelmatig te informeren. Het vieren van behaalde successen en/of mijlpalen werkt ook positief.
  • Zorg voor een korte en krachtige boodschap die aansluit bij degene die je wilt bereiken.
  • Maak gebruik van de ervaring en kennis van andere instellingen. Onbeperkt Sportief heeft een goed beeld van de sport- en beweegprojecten die binnen het programma Zo kan het ook! zijn opgezet. Nodig eens één van deze instellingen uit binnen een werkoverleg en laat ze hun successen vertellen.

Ben je op zoek naar tips en ervaringen van anderen? Bekijk dan de filmpjes.

 

 

Voor meer informatie of advies over het vergroten van draagvlak en zichtbaarheid van sport- en beweegactiviteiten binnen een zorginstelling kun je contact opnemen met: Lilian van den Berg, lvandenberg@onbeperktsportief.nl

Uitgever(s): Onbeperkt Sportief,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Lilian van den Berg
Stichting Onbeperkt Sportief

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

adviezen
communicatie
lichaamsbeweging
projecten
zorginstellingen