Visie & Beleidsplein

Windsurfen, een lifestylesport op herhaling

een onderzoek naar windsurfen in Nederland onder 313 regelmatige beoefenaren

Kok, R. (2015). Windsurfen, een lifestylesport op herhaling: een onderzoek naar windsurfen in Nederland onder 313 regelmatige beoefenaren. Tilburg: Fontys Economische Hogeschool Tilburg (FEHT).

Windsurfen is een betrekkelijk kleine sport met een turbulente historie waarover in Nederland tot nu toe weinig onderzoek is gedaan. Daarom is er vanuit het lectoraat van FEHT/SPECO een onderzoek opgestart om een beeld te krijgen van de Nederlandse windsurfer in 2014. In dit onderzoek is een specifieke groep windsurfers dieper bestudeerd, de zogenaamde herintreders. Herintreders zijn binnen deze studie de groep windsurfers die na actieve beoefening van de sport een inactieve periode van ten minste 3 jaar hebben gekend en daarna de sport weer opnieuw zijn gaan beoefenen. Daarnaast zal er een beeld worden geschetst van de Nederlandse windsurfer, inclusief de herintreders, met betrekking tot de wijze van beoefening, opgeofferde middelen, motieven en toewijding. 

Uitgever(s): Fontys Economische Hogeschool Tilburg (FEHT),

Download(s)

Windsurfen, een lifestylesport op herhaling : een onderzoek naar windsurfen in Nederland onder 313 regelmatige beoefenaren

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Robert Kok

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

sportbeoefening
sporters
watersporten