Visie & Beleidsplein

De Amerikaanse sportdroom

van Rick van den Hurk, Dave van den Bergh, Francisco Elson en Robert Doornbos

Schaerlaeckens, L. (2010). De Amerikaanse sportdroom: van Rick van den Hurk, Dave van den Bergh, Francisco Elson en Robert Doornbos. Amsterdam: Amstersport.

Topsport is hard. En in Amerika nog harder. De bedragen die er in de sport omgaan zijn duizelingwekkend, de ego's enorm en de concurrentie is moordend. Om je als Nederlandse sporter in het land van de onbegrensde mogelijkheden te handhaven is bijna onmogelijk. Bijna. Leander Schaerlaeckens volgde een jaar lang vier in Amerika spelende Nederlandse topsporters: Francisco Elson, basketballer in de NBA; Rick van den Hurk, honkballer in de MLB; Dave van den Bergh, voetballer in de MLS; en Robert Doornbos, coureur in de IndyCar.

Dat deze sportmannen dat niveau bereikten is überhaupt opmerkelijk. Maar weten ze zich daar ook te handhaven? Hun avonturen gaan over de absurd hoge eisen van hun vak, en over de verstikkende verstrengeling met Amerika's favoriete bezigheid: topsport. 

Elson, Van den Hurk, Van den Bergh en Doornbos vertellen intiem en openhartig over hun leven als topsporter. Ze laten zien waarom zij hun geluk in Amerika zochten, vonden, en in sommige gevallen ook weer verloren. Daarnaast is De Amerikaanse sportdroom een boek over de complexe en unieke sportcultuur die op vele vlakken verschilt van de onze, maar waar de Amerikanen enorm trots op zijn.

Uitgever(s): Amstersport,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Leander Schaerlaeckens

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Verenigde Staten van Amerika
topsport
topsporters
topsportloopbaan
topsportomgeving