Visie & Beleidsplein

Will they use it?

a qualitative study to determine user preferences for technological support of physical activity interventions

Knulst-Verlaan, J.M. (2015). Will they use it?: a qualitative study to determine user preferences for technological support of physical activity interventions. Utrecht: Universiteit Utrecht.

Fysieke activiteit is effectief gebleken in het voorkomen van chronische aandoeningen onder ouderen. Een manier die steeds vaker gebruikt wordt om fysieke activiteit te stimuleren is e-Health. Ondanks eerder onderzoek is het onduidelijk welke componenten van technologie bijdragen aan het succesvol gebruik van een e-Health interventie. Verschillende factoren zijn van invloed bij het gebruik van technologie: functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en aan leeftijd gerelateerde persoonlijke factoren zoals cognitieve vaardigheden en persoonlijke factoren. Het doel van het onderzoek, waarvan deze scriptie verslag doet, luidt als volgt: het bepalen van gebruikersvoorkeuren van ouderen voor het gebruik van een e-Health interventie die als doel heeft fysieke activiteit te verbeteren. Verschillende persoonlijke factoren worden bepaald om mogelijke variatie in de resultaten te verklaren. Deze kwalitatieve studie naar de gebruikersvoorkeuren van ouderen wat betreft een e-Health interventie die zich richt op het verbeteren van fysieke activiteit heeft de volgende thema’s gevonden; starten met het gebruik van e-Health, er even uit zijn, technologie en de oudere gebruiker. Met deze thema’s kan rekening gehouden worden bij de ontwikkeling van technologie die ingezet zal worden onder ouderen. 

Uitgever(s): Universiteit Utrecht,

Download(s)

Will they use it? : a qualitative study to determine user preferences for technological support of physical activity interventions

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

J.M. Knulst-Verlaan

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

e-health
interventies
lichaamsbeweging
ouderen
scripties
technologie