Visie & Beleidsplein

Innoveren binnen sportbonden; een kwestie van moeten, willen en kunnen

een kwalitatief onderzoek over de betekenissen die bondsvertegenwoordigers geven aan het innoveren binnen sportbonden

Spronk, J. (2015). Innoveren binnen sportbonden; een kwestie van moeten, willen en kunnen: een kwalitatief onderzoek over de betekenissen die bondsvertegenwoordigers geven aan het innoveren binnen sportbonden. Utrecht: Universiteit Utrecht.

De onderzoeksvraag die in deze scriptie centraal staat, luidt als volgt: welke betekenissen geven vertegenwoordigers van sportbonden aan innovatie? Er is een kwalitatief onderzoek met een interpretatieve benadering verricht. Uit het onderzoek kan geconcludeerd worden dat de wil om te innoveren er wel is bij de bondsvertegenwoordigers, maar dat zij verschillende uitdagingen ervaren om dit te kunnen bewerkstelligen. Bovendien zien de bondsvertegenwoordigers het niet zozeer als innoveren maar meer als een logische stap om op de veranderende omgeving en klantbehoefte in te spelen. Het is voor bondsvertegenwoordigers een kwestie van moeten, willen en kunnen waarbij innovatie als middel wordt gezien om in te spelen op de maatschappelijke ontwikkelingen en veranderende klantbehoefte. 

Uitgever(s): Universiteit Utrecht,

Download(s)

Innoveren binnen sportbonden; een kwestie van moeten, willen en kunnen : een kwalitatief onderzoek over de betekenissen die bondsvertegenwoordigers geven aan het innoveren binnen sportbonden

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Jeffrey Spronk

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

innovatie
scripties
sportbonden