Visie & Beleidsplein

Waar liggen de kansen voor de sportsector in Nederland?

een onderzoek naar de invloed van kansspelbeleid op de economie van de sport in Nederland

Schep, J. (2014). Waar liggen de kansen voor de sportsector in Nederland?: een onderzoek naar de invloed van kansspelbeleid op de economie van de sport in Nederland. Arnhem: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

In dit onderzoek is gekeken naar de invloed van kansspelbeleid op de economie van de sport. De aanleiding voor het onderzoek is de aanstaande regulering van online kansspelen in de Wet op Kansspelen in Nederland. Het doel van het onderzoek is het geven van inzicht aan het SERC over de mogelijke economische gevolgen van de kansspelwetswijziging voor de sportsector in Nederland door inzicht te krijgen in de verschillende vormen van kansspelbeleid en de invloed daarvan op de economie van de sport. In het onderzoek is geprobeerd een antwoord te geven op de vraag wat de invloed is van kansspelbeleid op de economie van de sport in Nederland. De conclusie van dit onderzoek is dat er een duidelijke relatie is tussen verschillende vormen van kansspelbeleid, in het geval van Nederland het verbod en de regulering door de overheid, en de economie van de sport. Hierbij wordt door de deelnemers echter in veel gevallen geen eenduidig antwoord gegeven over wat dit verband exact inhoudt. Wel kan worden geconcludeerd dat met name op het gebied van de belastinginkomsten, sponsoring van BVO’s en mediarechten voor sportbonden een positief economisch effect mag worden verwacht. 

Uitgever(s): Hogeschool van Arnhem en Nijmegen,

Download(s)

Waar liggen de kansen voor de sportsector in Nederland? : een onderzoek naar de invloed van kansspelbeleid op de economie van de sport in Nederland

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Jeroen Schep

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Nederland
economie
kansspelen
scripties
sportbusiness