Visie & Beleidsplein

Counterfactual thinking en openheid tot normoverschrijding

onderzoek naar de invloed van opwaarts contrafactueel denken op openheid tot normoverschrijding in het jeugdvoetbal

Winsen, T. van (2015). Counterfactual thinking en openheid tot normoverschrijding: onderzoek naar de invloed van opwaarts contrafactueel denken op openheid tot normoverschrijding in het jeugdvoetbal. Amsterdam: Universiteit van Amsterdam.

Contrafactuele gedachtes zijn ingebeelde alternatieve uitkomsten op de werkelijkheid. Opwaartse contrafactuele gedachtes zijn een ingebeelde verbetering ten opzichte van de werkelijkheid en kunnen daardoor voor mensen dienen als een leermiddel of een motiverend middel. Het huidig onderzoek bekijkt de invloed van opwaartse contrafactuele gedachtes op openheid tot normoverschrijdend gedrag onder jeugdvoetballers tijdens wedstrijden en trainingen. Er werd een relationeel onderzoek met vier verschillende hoofdvariabelen uitgevoerd onder 53 jeugdvoetballers, tussen de 8 en 16 jaar, van twee professionele Nederlandse voetbalclubs. De resultaten worden in deze scriptie gepresenteerd.

Uitgever(s): Universiteit van Amsterdam,

Download(s)

Counterfactual thinking en openheid tot normoverschrijding : onderzoek naar de invloed van opwaarts contrafactueel denken op openheid tot normoverschrijding in het jeugdvoetbal

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Thomas van Winsen

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

jeugd
psychologie
scripties
sociale psychologie
sportpsychologie
voetbal