Visie & Beleidsplein

Evaluatie van het Volvo Ocean Race Festival

een kwantitatief onderzoek naar de economische impact van het Volvo Ocean Race Festival 2015 in Den Haag

Herpen, N. van, Asselman, D., & Spanje, J. van (2015). Evaluatie van het Volvo Ocean Race Festival: een kwantitatief onderzoek naar de economische impact van het Volvo Ocean Race Festival 2015 in Den Haag. Den Haag: De Haagse Hogeschool.

In 2014 heeft het Rabobank Hockey World Cup plaatsgevonden in het Kyocera Stadion. Vervolgens waren er in 2015 onder andere het WK Beachvolleybal en het Volvo Ocean Race Festival. De Haagse ‘hattrick’ is hiermee voltooid. De verwachting is dat de ‘hattrick’ voor de gemeente Den Haag een enorme boost kan zijn voor het positieve imago van de stad en dat het daarnaast zorgt voor een economische spin-off. De Gemeente Den Haag heeft de Faculteit Gezondheid, Voeding en Sport van De Haagse Hogeschool gevraagd om dit te onderzoeken. In dit rapport staat de economische impact van het Volvo Ocean Race Festival centraal. De economische impact is onderzocht door de richtlijnen te volgen zoals deze zijn opgesteld door de Werkgroep Evaluatie Sportevenementen. Dit betekent dat is bepaald wat de directe uitgaven zijn van bezoekers, VIPS, deelnemers, vrijwilligers en de organisatie. Er zijn daarvoor enquêtes met bezoekers afgenomen en een interview met de organiserende partij, de stichting North Sea Regatta. De totale economische impact van het Volvo Ocean Race festival was ruim 2,8 miljoen euro. Dit is voor het overgrote deel (94%) veroorzaakt door de bestedingen van de reguliere bezoekers.

Uitgever(s): De Haagse Hogeschool,

Download(s)

Evaluatie van het Volvo Ocean Race Festival : een kwantitatief onderzoek naar de economische impact van het Volvo Ocean Race Festival 2015 in Den Haag

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Noud van Herpen
Dewi Asselman
Jacqueline van Spanje

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

economie
effectmeting
sportevenementen
topsportevenementen
watersporten