Visie & Beleidsplein

VSK tuchtrecht

geschillenbeslechtiging

tuchtrecht, strafrecht, bemiddeling, mediation, arbitrage en bindend advies in de sport

Olfers, M., & Bockom Maas, B. van (2015). VSK tuchtrecht: geschillenbeslechtiging, tuchtrecht, strafrecht, bemiddeling, mediation, arbitrage en bindend advies in de sport. Arnhem: NOC*NSF.

Op en rond onze sportvelden en sportaccommodaties zijn vele mooie sportmomenten te beleven. Steeds meer mensen gaan sporten. Maar waar mensen met elkaar omgaan, gebeuren helaas ook minder mooie dingen, waardoor ongewenste situaties ontstaan en ook conflicten. Binnen de sport gaat het dan vooral om betrokkenheid van spelers/sporters, coaches, trainers, begeleiders, officials, bestuur(sleden), sportbonden of zelfs supporters en publiek. De beleving is dat niet alle misstanden worden gemeld of geïdentificeerd zodanig dat er ook wat aan gedaan wordt of gedaan kan worden. Deze handreiking is een hulpmiddel om te besluiten tot de juiste vorm van geschillenbeslechting en bevat informatie over de verschillende vormen van geschillenbeslechting.

Uitgever(s): NOC*NSF,

Download(s)

VSK tuchtrecht : geschillenbeslechtiging : tuchtrecht, strafrecht, bemiddeling, mediation, arbitrage en bindend advies in de sport

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Marjan Olfers
Berty van Bockom Maas

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

geschillencommissies
normen en waarden
rechten en plichten
sociale veiligheid
sport (algemeen)
veiligheid
wet- en regelgeving