Visie & Beleidsplein

The role of International Sports Federations in safeguarding the health and well-being of athletes

lessons learned from FINA’s activities

Mountjoy, M. (2015). The role of International Sports Federations in safeguarding the health and well-being of athletes: lessons learned from FINA’s activities. Amsterdam: Vrije Universiteit Medisch Centrum.

Zwemmen is een universele sport met wereldwijde deelname van alle leeftijden, van recreatief niveau tot elite. FINA, het internationale bestuursorgaan van de aquatische disciplines zwemmen, duiken, waterpolo, open water zwemmen, hoog duiken en synchroon zwemmen, heeft 207 nationale federaties als lid. Samen met wereldwijde populariteit komt ook maatschappelijke verantwoordelijkheid. FINA, als bewaarder van de watersport, is verplicht door het lidmaatschap van de Olympische Beweging, niet alleen om de gezondheid van de sporter te beschermen, maar ook om de gezondheid en het welzijn van de wereldwijde gemeenschap te beschermen. Het doel van dit proefschrift is om de rol van FINA, als een Internationale Sport Federatie, in het behoud van de gezondheid en het welzijn van de topsporter en de wereldwijde gemeenschap te onderzoeken. Dit proefschrift beschrijft de stappen die FINA zet om aan de verplichting ter bescherming van de gezondheid van de atleet te voldoen en om de wereldwijde gezondheid te bevorderen.

Uitgever(s): Vrije Universiteit Medisch Centrum,

Download(s)

The role of International Sports Federations in safeguarding the health and well-being of athletes : lessons learned from FINA’s activities

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Margo Mountjoy

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

aandoeningen
blessurepreventie
blessures
gezondheid
internationaal
proefschriften
sportblessures
sportorganisaties
topsporters
watersporten
welzijn