Visie & Beleidsplein

Meedoen Alle Jeugd door Sport

georganiseerde sport bewijst zich

Hoekman, R.H.A., Elling, A., Roest, J. van der, & Rens, F.E.C.A. van (2011). Meedoen Alle Jeugd door Sport: georganiseerde sport bewijst zich. Momenten - zonder doel kan je niet scoren 2011 (pp. 17-24)

In 2006 stelden de Nederlandse ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Wonen, Wijken en Integratie (WWI) het programma 'Meedoen Alle Jeugd door Sport' in.

Het programma liep tot en met 2010; er werd 70,5 miljoen euro in geïnvesteerd. Het beoogde de deelname van 500 verenigingen, gespreid over 11 gemeenten en 9 bonden. Dat aantal werd ruim bereikt met 538 deelnemende verenigingen.

Doel van 'Meedoen Alle Jeugd door Sport' was zo veel mogelijk (allochtone) jeugd, met name uit kansarme stadswijken, naar sportverenigingen toe te leiden. Naast het vergroten van de sportdeelname onder jongeren - met speciale aandacht voor allochtone meisjes - werd het vergroten van de betrokkenheid van ouders beoogd.

De monitoring en evaluatie van het programma 'Meedoen' was in handen van het W.J.H. Mulier Instituut, centrum voor sociaal wetenschappelijk sportonderzoek.

Uitgever(s):

Download(s)

Meedoen Alle Jeugd door Sport

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Remco Hoekman
Agnes Elling
Jan-Willem van der Roest
Fleur van Rens

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Meedoen Alle Jeugd door Sport (project)
projecten
projecten