Visie & Beleidsplein

Deelname aan de samenleving van mensen met een beperking, ouderen en de algemene bevolking

rapportage participatiemonitor 2015

Meulenkamp, T., Waverijn, G., Langelaan, M., Hoek, L. van der, & Rijken, M. (2015). Deelname aan de samenleving van mensen met een beperking, ouderen en de algemene bevolking: rapportage participatiemonitor 2015. Utrecht: NIVEL.

In deze rapportage staan de volgende onderzoeksvragen centraal:

  1. In welke mate participeren mensen met een lichamelijke beperking, mensen met een lichte of matige verstandelijke beperking en ouderen in 2014? Hoe verhoudt dit zich tot de participatie van de algemene bevolking in 2014?
  2. Verschilt de participatie naar de mate van ernst van de lichamelijke of verstandelijke beperking en naar leeftijd (ouderen)?
  3. Is de participatie van mensen met een lichamelijke beperking, mensen met een lichte of matige verstandelijke beperking en ouderen toe- of afgenomen in de afgelopen jaren?
  4. In hoeverre hebben mensen met een lichamelijke beperking, mensen met een lichte of matige verstandelijke beperking en ouderen de behoefte om meer te participeren dan zij nu doen?
  5. In hoeverre zijn mensen met een lichamelijke beperking, mensen met een lichte of matige verstandelijke beperking en ouderen eenzaam en in hoeverre zijn mensen met een lichamelijke beperking tevreden met het leven dat zij leiden? 

Per doelgroep worden de resultaten beschreven.

Uitgever(s): NIVEL,

Download(s)

Deelname aan de samenleving van mensen met een beperking, ouderen en de algemene bevolking : rapportage participatiemonitor 2015

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

T. Meulenkamp
G. Waverijn
M. Langelaan
L. van der Hoek
Mieke Rijken

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

bevolkingsontwikkeling
mensen met een beperking
mensen met een lichamelijke beperking
mensen met een verstandelijke beperking
monitors
ouderen
participatie
samenleving