Visie & Beleidsplein

De civiele aansprakelijkheid van sportorganisatoren

dient de civiele aansprakelijkheidsnorm voor sportorganisatoren aangepast te worden gelet op de grote risico's die aan de beoefening van sport kleven?

Bakker, M. (2015). De civiele aansprakelijkheid van sportorganisatoren: dient de civiele aansprakelijkheidsnorm voor sportorganisatoren aangepast te worden gelet op de grote risico's die aan de beoefening van sport kleven?. Tilburg: Tilburg University.

In deze scriptie staat de volgende onderzoeksvraag centraal: Dient de civiele aansprakelijkheidsnorm voor sportorganisatoren te worden aangepast gelet op de grote risico’s die aan de beoefening van sport kleven? Om tot beantwoording van deze vraag te komen wordt in hoofdstuk 1 uiteengezet wat de algemene civielrechtelijke aansprakelijkheidsnormen zijn. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de onrechtmatige daad en de wanprestatie. In hoofdstuk 2 wordt de aansprakelijkheidsnorm die geldt in sport- en spelsituaties tussen deelnemers onderling beschreven waarna in hoofdstuk 3 belicht wordt wanneer een organisator aansprakelijk gesteld kan worden als er schade wordt geleden door een deelnemer. In hoofdstuk 4 komt aan bod wat de invloed van zelfregulering kan zijn op de aansprakelijkheidsvraag waarna er in de conclusie enkele aanbevelingen worden gedaan. Hierbij dient opgemerkt te worden dat het in dit onderzoek niet alleen gaat om de organisatie van grootschalige sportactiviteiten, ook de aansprakelijkheid van organisatoren van kleinschalige activiteiten zal behandeld worden.

Uitgever(s): Tilburg University,

Download(s)

De civiele aansprakelijkheid van sportorganisatoren : dient de civiele aansprakelijkheidsnorm voor sportorganisatoren aangepast te worden gelet op de grote risico's die aan de beoefening van sport kleven?

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Marnix Bakker

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

aansprakelijkheid
scripties
sportevenementen
wet- en regelgeving