Visie & Beleidsplein

NWA route sport en bewegen

(2016). NWA route sport en bewegen.

Dit document bevat de route Sport en Bewegen voor de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). Deze route bundelt en prioriteert een aantal vragen binnen de NWA in een drietal belangrijke thema's voor onderzoek. En geeft aan hoe de komende jaren het verschil gemaakt kan worden, met de 'game changer': Bewegen op maat voor iedereen in elke leeftijdsfase: het kan!

Drie centrale thema’s

De drie thema's: 'Leren (en) Bewegens, 'Gezond bewegen' en '(Top)prestaties' hebben elk op zichzelf waarde, maar zijn ook sterk met elkaar verbonden; de game changer kan alleen slagen wanneer op alledrie wordt ingezet. Zo is de kennis die bij topsport wordt opgedaan, ook waardevol voor de praktijk van gezond bewegen en leren (en) bewegen, en andersom.

De route Sport en Bewegen is tot stand gekomen onder auspiciën van Kenniscentrum Sport, NWO, SIA en ZonMw. De route is geïnspireerd op de Nationale Kennisagenda Sport en Bewegen (april 2016) en is en gebaseerd op een uitgebreid consultatieproces. De kerngedachten van de route kan worden gebruikt voor de investeringsagenda.

Uitgever(s):

Download(s)

NWA route sport en bewegen

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.


Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

lichaamsbeweging
onderzoeken
sport (algemeen)
wetenschappen (algemeen)