Visie & Beleidsplein

Opwaarderen door te intensiveren

een onderzoek naar de mogelijkheden voor ruimte- en gebruikintensivering van sport- en recreatievoorzieningen in de compacte stad

Kort, R. de (1998). Opwaarderen door te intensiveren: een onderzoek naar de mogelijkheden voor ruimte- en gebruikintensivering van sport- en recreatievoorzieningen in de compacte stad. Tilburg: Katholieke Universiteit Brabant.

Het compacte stad-beleid streeft naar het samengaan van de functies wonen, werken, verkeer en recreatie binnen de stad. Sport- en recreatievoorzieningen worden hierdoor vaak naar de rand van de stad verplaatst of gesitueerd, om plaats te maken voor economisch sterkere functies. Hierbij wordt echter een belangrijk doel van het compacte-stad-beleid voorbijgestreefd, namelijk de nabijheid van kwalitatief hoogwaardige (vrijetijd)voorzieningen. Om sport- en recreatievoorzieningen centraal in de woongebieden te situeren zullen sport- en recreatievoorzieningen in ruimte en gebruik moeten worden geïntensiveerd, om zodoende een beter tegenwicht te vormen tegen economisch sterke functies, zoals woningen. De probleemstelling die in dit onderzoek centraal staat, luidt als volgt: wat zijn de (on)mogelijkheden voor ruimte- en gebruikintensivering van sport- en recreatievoorzieningen in een compacte stad? Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het Regionaal Overleg van Sport en recreatie Ambtenaren in Utrecht (ROSA) en bestaat uit een literatuuronderzoek en een empirisch onderzoek.

Uitgever(s): Katholieke Universiteit Brabant,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Rutger de Kort

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

onderzoeken
recreatieve voorzieningen
ruimtelijke ordening
scripties
sportinfrastructuur
steden