Visie & Beleidsplein

Kinderspel verbannen?

een onderzoek naar de betekenis van de mate van integratie van speelruimte in de woonomgeving voor het bewegingsspel van kinderen

Verkerk, J. (1983). Kinderspel verbannen?: een onderzoek naar de betekenis van de mate van integratie van speelruimte in de woonomgeving voor het bewegingsspel van kinderen. Amsterdam: Vrije Universiteit Amsterdam, Interfakulteit Lichamelijke Opvoeding.

In dit onderzoek wordt bekeken of de mate van integratie van speelruimte in de woonomgeving van betekenis is voor het bewegingsspel van kinderen. Daartoe is het bewegingsspel op vier verschillende speelruimten in Rotterdam onderzocht. De resultaten van het onderzoek worden in deze rapportage gepresenteerd. In hoofdstuk 1 wordt besproken hoe het onderzoeksvoorstel tot stand is gekomen. De onderzoekslocaties worden in hoofdstuk 2 beschreven. In hoofdstuk 3 komen de gegevens aan de orde die ontleend zijn aan kindertekeningen en opstellen. In hoofdstuk 4 worden de resultaten van de systematische observatie besproken. Hoofdstuk 5 is gewijd aan de resultaten van de gesprekken die gevoerd zijn met Rotterdamse kinderen op en rond de vier onderzoekslocaties en hoofdstuk 6 bevat de conclusies en aanbevelingen.

Uitgever(s): Vrije Universiteit Amsterdam, Interfakulteit Lichamelijke Opvoeding,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Jossie Verkerk

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

integratie
kinderen
leefomgeving
lichaamsbeweging
speelruimte
steden