Visie & Beleidsplein

"Welke richting uit?"

een onderzoek naar de wensen en behoeften van gebruikers van fietsroutes in het rivierengebied met betrekking tot bewegwijzering van fietsroutes

Romein, R. (2004). "Welke richting uit?": een onderzoek naar de wensen en behoeften van gebruikers van fietsroutes in het rivierengebied met betrekking tot bewegwijzering van fietsroutes. Tilburg: Universiteit van Tilburg.

Fietsen is een zeer populaire vorm van vrijetijdsbesteding in Nederland. Daarbij maakt een groot gedeelte van de recreatieve fietsers gebruik van bewegwijzerde fietsroutes. Maatschappelijke ontwikkelingen zoals individualisering en technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat recreatiegedrag en recreatiebehoeften snel veranderen. Hierdoor is een toenemende vraag naar variatie in aanbod, waarbij ook de kwaliteit van het aanbod erg belangrijk wordt gevonden. Ook op het gebied van bewegwijzering van fietsroutes nemen de keuzemogelijkheden. In dit onderzoek is onderzocht hoe de fietsers in het rivierengebied de huidige bewegwijzerde routes waarderen en wat hun wensen en behoeften zijn op het gebied van bewegwijzering van fietsroutes.

Uitgever(s): Universiteit van Tilburg,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Rachel Romein

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

fietsen
recreatieve voorzieningen
scripties
vrijetijdsbesteding