Visie & Beleidsplein

Aangepast sporten met beleid

de ontwikkeling van een handleiding voor het schrijven van een sportspecifiek beleidsplan voor de landelijke commissies van de NEBAS

Ridder, M. de (1999). Aangepast sporten met beleid: de ontwikkeling van een handleiding voor het schrijven van een sportspecifiek beleidsplan voor de landelijke commissies van de NEBAS. Tilburg: Katholieke Universiteit Brabant.

De Nederlandse Bond voor Aangepast Sporten (NEBAS) behartigt de belangen van mensen met een lichamelijke en/of zintuiglijke handicap wat betreft sport. Onder de NEBAS zijn verschillende Landelijke Commissies werkzaam. Deze commissies behartigen de belangen van hun tak van (aangepaste) sport. Vanuit het bondsbureau van de NEBAS wordt van de Landelijke Commissies gevraagd een sportspecifiek beleidsplan op te stellen. Aangezien de Landelijke Commissieleden hier geen ervaring mee hebben, worden zij hierbij ondersteund. Er wordt een raamwerk ontwikkeld waarmee de commissieleden stap voor stap een beleidsplan kunnen schrijven. De probleemstelling die in dit onderzoek centraal staat, luidt als volgt: in hoeverre kan er een raamwerk ontwikkeld worden dat de Landelijke Commissies van de NEBAS helpt bij het schrijven van een beleidsplan? Met als toevoeging: in hoeverre kan dit raamwerk zo algemeen zijn dat het door alle Landelijke Commissies te gebruiken is en tegelijkertijd zo specifiek dat de Landelijke Commissies optimaal ondersteund kunnen worden bij het schrijven van een sportspecifiek beleidsplan?

Uitgever(s): Katholieke Universiteit Brabant,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Maartje de Ridder

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

beleid
gehandicaptensporten
handleidingen
scripties
sportbeleid