Visie & Beleidsplein

Hbo-studenten buiten spel?

een onderzoek naar het vrijetijds- en sportgedrag van Tilburgse hbo-studenten, hun wensen en behoeften ten aanzien van sport en sportbeoefening en de relatie met het kub-sportcentrum

Klerx, N. (1997). Hbo-studenten buiten spel?: een onderzoek naar het vrijetijds- en sportgedrag van Tilburgse hbo-studenten, hun wensen en behoeften ten aanzien van sport en sportbeoefening en de relatie met het kub-sportcentrum. Tilburg: Katholieke Unviersiteit Brabant.

In deze scriptie staan twee zaken centraal. Allereerst het verkrijgen van inzicht in de vrijetijdsbesteding en meer specifiek de sportboefening in de vrijetijd van hbo-studenten, om te kunnen achterhalen wat eventuele oorzaken zijn voor deze groep om niet (op het sportcentrum) te sporten. Daarnaast is getracht een beeld te krijgen van wat de hbo-studenten zelf ervaren van de wijze waarop het sportcentrum hen benaderd. Uiteindelijk is het doel van het onderzoek geweest om suggesties aan te kunnen reiken voor het beleid van het KUB-sportcentrum, teneinde het aantal hbo-studenten met een sportkaart te verhogen.

Uitgever(s): Katholieke Unviersiteit Brabant,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Natalie Klerx

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

management
scripties
sportbeoefening
sportverenigingen
studentensporten