Visie & Beleidsplein

Sportmanagement

lage landen, hoge verwachtingen

proceedings

congres 25 en 26 april 2002, Antwerpen

Bloso, De Vlaamse Sportfederatie (VSF), NOC*NSF, & De Nederlandse Vereniging voor Managers in de Sport (NVMS) (2002). Sportmanagement: lage landen, hoge verwachtingen, proceedings, congres 25 en 26 april 2002, Antwerpen. Antwerpen: BLOSO.

Op dit tweedaagse congres werd het sportmanagement nader bekeken door Vlaamse en Nederlandse sportmanagers uit sportfederaties/sportbonden, sportclubs, sportadministraties, sportdiensten, commerciële of beroepsinstanties en opleidingsinstituten. Op de eerste dag werd met lezingen, workshops en plenaire discussies een analyse gemaakt van het beroepsprofiel van de sportmanager. Wie zijn die sportmanagers? Wat zijn de voornaamste problemen waarmee sportmanagers uit de verschillende sectoren worden geconfronteerd? Hoe wordt theorie omgezet in de dagelijkse praktijk? De tweede dag ging het vooral over het opleidingsprofiel van de sportmanagers. Wat zijn hun basiscompetenties? Wat wordt er in de toekomst verwacht van de sportmanager en hoe kan dit alles worden ingepast in het curriculum? Zijn er voorbeelden van een alternatieve aanpak? Een opleidingsmarkt gaf een overzicht van de bestaande opleidingen in Vlaanderen en Nederland.

Uitgever(s): BLOSO, De Vlaamse Sportfederatie (VSF), NOC*NSF, De Nederlandse Vereniging voor Managers in de Sport (NVMS),

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Bloso
De Vlaamse Sportfederatie (VSF)
NOC*NSF
De Nederlandse Vereniging voor Managers in de Sport (NVMS)

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

congressen
sportmanagement