Visie & Beleidsplein

On one's own feet

falls, risk factors and falls prevention in persons with intellectual disabilities

Enkelaar, L. (2014). On one's own feet: falls, risk factors and falls prevention in persons with intellectual disabilities. Lotte Enkelaar.

Op 16 april 2014 is Lotte Enkelaar gepromoveerd op het onderwerp valproblematiek bij mensen met verstandelijke beperkingen.

Een val kan vervelende gevolgen hebben. Vanuit eerder onderzoek bestond het vermoeden dat mensen met verstandelijke beperkingen vaker zouden vallen. Er was echter nooit eerder prospectief onderzoek uitgevoerd naar de risicofactoren en daaraan gekoppelde mogelijkheden ter preventie van vallen bij mensen met verstandelijke beperkingen. Het doel van dit onderzoek is tweeledig: bepalen van de belangrijkste risicofactoren voor vallen bij mensen met verstandelijke beperkingen en verkennen van mogelijkheden voor valpreventie. Hierbij ligt de nadruk op de relatie tussen vallen en mobiliteitsproblemen, omdat deze in de algemene populatie ouderen de belangrijkste risicofactor is gebleken.

In het proefschrift is een indeling gemaakt in drie delen. Het eerste deel bestudeert balans en loopproblemen bij mensen met verstandelijke beperkingen, het tweede deel gaat over het onderzoek naar vallen en risicofactoren voor vallen bij mensen met verstandelijke beperkingen en het derde en laatste deel onderzoekt de mogelijkheden voor valpreventie bij mensen met verstandelijke beperkingen.

Uitgever(s): Lotte Enkelaar,

Download(s)

On one's own feet

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Lotte Enkelaar

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

mensen met een verstandelijke beperking
ouderen
proefschriften
valongevallen
valpreventie
verkeer en vervoer