Visie & Beleidsplein

Fenomenologisch onderzoek naar coachend leidinggeven

lessen vanuit de sport voor leidinggevenden in experience organisaties

Admiraal, H. (2010). Fenomenologisch onderzoek naar coachend leidinggeven: lessen vanuit de sport voor leidinggevenden in experience organisaties. Amsterdam: Universiteit van Amsterdam.

Binnen veel organisaties heeft coaching een belangrijke rol en die rol zal waarschijnlijk alleen nog maar toenemen. Omdat coachend leiderschap en de kenmerken ervan op verschillende wijzen worden omschreven en vanwege het bestaan van overeenkomsten tussen sportcoaching en coachend leiderschap in een experience organisatie, wordt er in dit onderzoek geprobeerd om vanuit de wereld van professioneel sportcoaching te kijken naar leiderschap in experience organisaties, waar de nadruk steeds meer op zelfsturing wordt gelegd. Het doel hiervan is om een overzichtelijk beeld van leiderschap binnen een experience organisatie te creƫren, door te zoeken naar en het analyseren van belangrijke communicatieve aspecten bij professioneel sportcoaching en om dit beeld om te zetten naar een conceptueel model.

Uitgever(s): Universiteit van Amsterdam,

Download(s)

Fenomenologisch onderzoek naar coachend leidinggeven : lessen vanuit de sport voor leidinggevenden in experience organisaties

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Hans Admiraal

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

coaching
communicatie
leiderschap
organisaties
scripties