Visie & Beleidsplein

Behoefte aan overdekt zwemwater in Groningen

Breedveld, K., Floor, C., Werff, H. van der, & Schadenberg, B. (2016). Behoefte aan overdekt zwemwater in Groningen. Utrecht: Mulier Instituut.

De gemeente Groningen heeft het Mulier Instituut opdracht gegeven om actuele gegevens te verstrekken over de huidige en toekomstige vraag naar en aanbod van zwemwater. Het project maakt deel uit van een breder onderzoek naar de behoefte aan ruimte voor de buiten- en binnensport nu en in de toekomst (zie Wezenberg-Hoenderkamp, 2016). In het project stonden de volgende vragen centraal:

  1. Wat is de huidige en toekomstige (2020, 2025 en 2030) vraag naar overdekt zwemwater voor zwemlesaanbieders, zwemverenigingen en recreatief gebruik in de gemeente Groningen?
  2. Waar zijn per overdekt zwembad in de gemeente Groningen de betreffende bezoekers woonachtig, en hoe ver reizen zij gemiddeld naar het zwembad?
  3. Wat is, op basis van vergelijkbare gemeenten met Groningen en buurgemeenten van Groningen, een minimaal benodigd verzorgingsgebied dan wel regionaal draagvlak voor overdekte zwembaden?
  4. Welke zwembadconfiguratie voorziet in de actuele en toekomstige behoefte aan overdekte zwemvoorzieningen in de gemeente Groningen?

Er is alleen gekeken naar het overdekte zwemwater. De resultaten van het onderzoek worden in deze rapportage gepresenteerd.

Uitgever(s): Mulier Instituut,

Download(s)

Behoefte aan overdekt zwemwater in Groningen

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Koen Breedveld
Corry Floor
Harold van der Werff
Björn Schadenberg

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

binnenzwembaden
gemeentelijk beleid
ruimtelijke ordening
sportaccommodaties
sportbeleid
sportinfrastructuur
zwembaden