Visie & Beleidsplein

Evaluation of integrated community-wide intervention approaches to prevent overweight in children

supportive tools and critical success factors to programme evaluation performance

Koperen, T.M. van (2016). Evaluation of integrated community-wide intervention approaches to prevent overweight in children: supportive tools and critical success factors to programme evaluation performance. Amsterdam: Vrije Universiteit Amsterdam.

Overgewicht en obesitas bij kinderen is een serieus volksgezondheidsprobleem. Het wordt veroorzaakt door een complex geheel van onderling samenhangende persoonlijke, sociale en omgevingsfactoren. Preventie van overgewicht vraagt dan ook om integrale aanpak op wijkniveau gericht op een gezonde leefomgeving voor kinderen. De Integrale Community-brede Interventie Aanpak (ICIA) kenmerkt zich door de inzet van meerdere interventies, gericht op meerdere doelgroepen, in verschillende settings door verschillende professionals. Belangrijk in het optimaliseren van deze complexe aanpak is de inzet van programma evaluatie. Dit proefschrift richt zich op: i) het verkennen van het evaluatie kader van de integrale community-brede interventie aanpak van preventie van overgewicht en obesitas bij kinderen, ii) het verkrijgen van inzicht in de belemmerende en bevorderende factoren van programma-evaluatie van ICIA-en iii) op basis van deze informatie, het doen van aanbevelingen over hoe de evaluatie van ICIA-en in de toekomst te faciliteren.

Uitgever(s): Vrije Universiteit Amsterdam,

Download(s)

Evaluation of integrated community-wide intervention approaches to prevent overweight in children : supportive tools and critical success factors to programme evaluation performance

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Marije van Koperen

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

evaluatie
gezondheid
interventies
jeugd
kinderen
methodologie
obesitas
overgewicht
preventie
proefschriften