Visie & Beleidsplein

Sport maakt Den Haag sterker

Den Haag sportief in beweging

Langetermijnvisie 2015 - 2030 met ambities voor 2015 - 2018

(2015). Sport maakt Den Haag sterker: Den Haag sportief in beweging, Langetermijnvisie 2015 - 2030 met ambities voor 2015 - 2018. Den Haag: Gemeente Den Haag.

Deze nota beschrijft hoe we de status van Den Haag, als mooie sportieve stad achter de duinen, nog verder willen uitbouwen. Daarbij nemen we de huidige stand van de Haagse sport als vertrekpunt. Wat gaat al goed en wat moet beter? Vervolgens beschrijven we onze visie op sport in en voor Den Haag. Die visie reikt verder dan de huidige collegeperiode. Het is een stip aan de horizon, bedoeld om de komende vijftien jaar continuïteit te bieden en ervoor te zorgen dat kansrijke initiatieven ook daadwerkelijk tot wasdom kunnen komen. In deze langetermijnvisie houden we rekening met de maatschappelijke ontwikkelingen en uitdagingen die mede bepalen welke effecten ons sportbeleid heeft op de stad en haar inwoners. Elke vier jaar stellen we met deze visie als vergezicht de concrete ambities en actiepunten bij. In onze ambities en actiepunten voor de komende vier jaar wordt duidelijk dat we de kracht van sport via drie lijnen verder gaan benutten en versterken. De ambities zijn geformuleerd op het niveau van de stad, de wijk en de vereniging.

De belangrijkste uitdagingen

  • Voor de stad Hoe bouwen we de identiteit en het imago van Den Haag als sportstad aan zee verder uit, zowel stedelijk, nationaal als internationaal?
  • Voor de wijk Hoe zorgen we dat de sport­ en beweegdeelname in alle Haagse wijken op een zo hoog mogelijk niveau komt?
  • Voor de vereniging Hoe vergroten we de organisatiekracht en maatschappelijke impact van onze Haagse sportorganisaties, en hoe bereiken we meer effectiviteit door intensievere samenwerking tussen (sport)organisaties?

Uitgever(s): Gemeente Den Haag,

Download(s)

Beleidsnota sport 2015 - 2030

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.


Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.