Visie & Beleidsplein

Herijking evenementenbeleid

dieper in de stad, verder in de wereld

(2010). Herijking evenementenbeleid: dieper in de stad, verder in de wereld. Rotterdam: Gemeente Rotterdam.

Rotterdam staat bekend als dé evenementenstad van Nederland en is in 2010 verkozen tot World Festival & Event City in de categorie middelgrote steden. Jaarlijks trekken kleine en grote evenementen honderdduizenden bewoners en bezoekers uit binnen- en buitenland.

Deze publiekstrekkers versterken niet alleen het imago van Rotterdam, maar zijn ook belangrijk voor de verdere ontwikkeling van Rotterdam als vrijetijdsstad. Het succes van het Rotterdamse beleid wordt gedragen door een groot aantal samenwerkende partijen. Het ‘Rotterdamse model’ kan alleen gerealiseerd worden in een stad met deskundige en gedreven festivalorganisatoren, efficiënte coördinatoren, enthousiaste ondersteunende gemeentelijke diensten en de onmisbare inzet van ordehandhavers in de stad. Succes volgt ook uit een duidelijke richting in het evenementenbeleid. De wereld verandert, het publiek verandert en het is goed om die richting van tijd tot tijd te herijken. Dat is in deze nota gedaan met als hoofddoel Rotterdammers én steeds meer niet-Rotterdammers een eerste klas Rotterdam ervaring te geven.

Met dit verbeterde evenementenbeleid willen we Rotterdam nog steviger op de kaart zetten als dé evenementenstad van Nederland.

Uitgever(s): Gemeente Rotterdam,

Download(s)

Herijking evenementenbeleid Gemeente Rotterdam 2010

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.


Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

evenementen
gemeentelijk beleid
sportevenementen
topsportevenementen