Visie & Beleidsplein

Cijfers over vechtsport

een inventariserende studie naar beoefening, aanbod, evenementen en veiligheid van full-contact vechtsporten in Nederland

Elling, A., Schootemeijer, S., & Dool, R. van den (2017). Cijfers over vechtsport: een inventariserende studie naar beoefening, aanbod, evenementen en veiligheid van full-contact vechtsporten in Nederland. Utrecht: Mulier Instituut.

In de rapportage beantwoorden de onderzoekers de volgende drie onderzoeksvragen:

  • Welke gegevens over deelname aan vechtsport (beoefenaars) en vechtsportaanbieders (verenigingen/vechtsportscholen) zijn beschikbaar in bestaande databronnen en welke specifieke gegevens zijn daaruit af te leiden over de ringcontactsporten?
  • Welke overige kwantitatieve gegevens zijn beschikbaar betreffende wedstrijden in ringcontactsporten, zoals aantal gala’s en veiligheid?
  • Op welke wijze zouden de ingezette maatregelingen in het kader van de regulering van de full- contact vechtsportsector in de toekomst gemonitord kunnen worden?

Op basis van de resultaten en conclusies en de bespreking daarvan met een beperkte groep experts, formuleren de onderzoekers de volgende vier aanbevelingen voor verdere monitoring en evaluatie in het kader van het voortgezette beleid rondom regulering van de vechtsport: het beter in kaart brengen van de landelijke vechtsportdeelname, het meer zicht krijgen op vechtsportaanbieders, het doen van verdiepend onderzoek onder sportscholen, het inventariseren van lokaal beleid rondom de organisatie van vechtsportgala’s.

Uitgever(s): Mulier Instituut,

Download(s)

Cijfers over vechtsport : een inventariserende studie naar beoefening, aanbod, evenementen en veiligheid van full-contact vechtsporten in Nederland

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Agnes Elling
Sabine Schootemeijer
Remko van den Dool

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

boksen
judo
karate
kickboksen
krachtsporten
sportaanbod
sportbeoefening
sportevenementen
taekwondo
vecht- en verdedigingssporten
veiligheid