Visie & Beleidsplein

'Vitaal tot aan de finish'

duurzame inzetbaarheid

wat hebben werkgevers en werknemers in de werkcontext nodig om 'werkers in de sport' duurzaam inzetbaar te houden?

Dongen, M. van (2016). 'Vitaal tot aan de finish': duurzame inzetbaarheid, wat hebben werkgevers en werknemers in de werkcontext nodig om 'werkers in de sport' duurzaam inzetbaar te houden?. Groningen: Wagner Group, Sport Management Institute.

Het streven naar een structureel grotere bijdrage van ouderen in de sport is belangrijker geworden door het besluit van het kabinet om de AOW-gerechtigde leeftijd te verhogen van 65 naar 67 jaar. Dit heeft tot gevolg dat mensen langer door moeten werken en vitaal de finish moeten halen. Langer doorwerken zorgt ervoor dat de duurzame inzetbaarheid van werknemers in sportorganisaties meer aandacht moet krijgen. Eén van de meetbare aspecten van duurzame inzetbaarheid is het werkvermogen. De mogelijkheid tot een beter en langer arbeidsleven is sterk afhankelijk van het werkvermogen van werknemers. Langer doorwerken is voor werknemers in de sport (bij sportbedrijven) niet altijd vanzelfsprekend. Een groot deel van de werknemers in de sport heeft namelijk lichamelijk en geestelijk zware functies. Met dit onderzoek willen we inzicht krijgen welke factoren van het werkvermogen bijdragen aan de langere inzetbaarheid van oudere werknemers bij onder andere sportbedrijven. Inzicht in deze factoren draagt vervolgens bij aan het opzetten of verbeteren van bestaande interventies en tot stimuleringsmaatregelen om oudere werknemers langer inzetbaar te houden. 

Uitgever(s): Wagner Group, Sport Management Institute,

Download(s)

'Vitaal tot aan de finish' : duurzame inzetbaarheid : wat hebben werkgevers en werknemers in de werkcontext nodig om 'werkers in de sport' duurzaam inzetbaar te houden?

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Marcel van Dongen

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

bedrijfsleven
ouderen
scripties
werkgevers
werknemers