Visie & Beleidsplein

Gezondheid in kaart

Gezondheid in kaart.

Gemeenten moeten volgens de Wet publieke gezondheid de gezondheid van hun inwoners monitoren. Voor de gemeenten in de regio Rotterdam-Rijnmond voert de GGD Rotterdam-Rijnmond deze taak uit.

De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft voor de 15 gemeenten in haar werkgebied per gemeente een integrale analyse gemaakt van gezondheidsgegevens in de vorm van het rapport Gezondheid in Kaart.

Uitgangspunt voor Gezondheid in Kaart is het gezondheidsprofiel van de gemeente. Dit cijferoverzicht is als bijlage opgenomen in het rapport. Naast cijfers vermeldt het rapport ook preventiemogelijkheden. Tevens is geïnventariseerd welke interventies en acties al in de gemeente worden ondernomen.

De beleidsaanbevelingen voor het gemeentelijke gezondheidsbeleid zijn geformuleerd aan de hand van kernboodschappen. Deze kernboodschappen zijn gebaseerd op de landelijke speerpunten. Waar relevant zijn de kernboodschappen lokaal aangescherpt. Wanneer andere onderwerpen in de gemeente opvallende resultaten laten zien, zijn hiervoor aanvullende kernboodschappen geformuleerd.

Uitgever(s): GGD Rotterdam-Rijnmond,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.


Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

gemeenten
gezondheid