Visie & Beleidsplein

(On)begrensde mogelijkheden?

de physical activity report card+ voor de Nederlandse jeugd met een chronische aandoening of beperking

Burghard, M., Jong, N. de, Vlieger, S., & Takken, T. (2017). (On)begrensde mogelijkheden?: de physical activity report card+ voor de Nederlandse jeugd met een chronische aandoening of beperking. Utrecht: Active Healthy Kids the Netherlands.

De Report Card+ is een rapport over de landelijke prestaties van het beweeg-, sedentair, en slaapgedrag van kinderen met een chronische aandoening of beperking. In 2016, is de eerste Nederlandse Report Card voor gezonde kinderen gepubliceerd. De Report Card+, is een soortgelijk rapport waarin dezelfde methode is gevolgd. In deze monitor wordt de jeugd verdeeld in 4-11 jarige kinderen en 12-17 jarigen jongeren. De resultaten worden daarom in deze twee leeftijdsgroepen beschreven.

Dit rapport is geschreven voor een breed publiek, geschikt voor iedereen. Het volledige, Engelstalige rapport is geschikt voor professionals en beleidsmakers. Het volledige rapport bevat achtergrondinformatie over de methode en de ontwikkeling van de Report Card+, beschrijving van de gebruikte bronnen, gedetailleerde beschrijvingen van de indicatoren (belangrijkste bevindingen, literatuur, factoren die van invloed zijn, hiaten in de kennis en aanbevelingen).

Uitgever(s): Active Healthy Kids the Netherlands, Kinderbewegingscentrum, Wilhelmina Kinderziekenhuis, UMC Utrecht,

Download(s)

(On)begrensde mogelijkheden? : de physical activity report card+ voor de Nederlandse jeugd met een chronische aandoening of beperking

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Marcella Burghard
Nynke de Jong
S. Vlieger
Tim Takken

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

(buiten) spelen
aandoeningen
jongeren
kinderen
lichaamsbeweging
lichaamsgewicht
mensen met een beperking
mensen met een chronische ziekte
mensen met een lichamelijke beperking
mensen met een verstandelijke beperking
sedentair gedrag
slaap
sport (algemeen)
verkeer en vervoer