Visie & Beleidsplein

Update: ruimte voor sport in Utrecht

actualisatie van Capaciteit binnensport Utrecht (Wezenberg-Hoenderkamp, 2014) en Ruimte voor sport in Utrecht (Wezenberg-Hoenderkamp & Schadenberg, 2016)

Schadenberg, B., & Hoekman, R. (2017). Update: ruimte voor sport in Utrecht: actualisatie van Capaciteit binnensport Utrecht (Wezenberg-Hoenderkamp, 2014) en Ruimte voor sport in Utrecht (Wezenberg-Hoenderkamp & Schadenberg, 2016). Utrecht: Mulier Instituut.

Het Mulier Instituut heeft in 2014 voor de gemeente Utrecht de toekomstige behoefte aan binnensportruimte (Wezenberg-Hoenderkamp, 2014) en in 2016 de toekomstige behoefte aan buitensportruimte (Wezenberg-Hoenderkamp & Schadenberg, 2016) in kaart gebracht. Deze rapportages zijn gebaseerd op inmiddels verouderde bevolkingsprognoses. Nieuwe bevolkingsprognoses laten een grotere groei van de Utrechtse bevolking zien. De gemeente Utrecht heeft het Mulier Instituut gevraagd om te bezien wat de gevolgen zijn voor de uitkomsten van de benoemde rapporten als de nieuwe bevolkingsprognoses worden toegepast. Verder hebben de onderzoekers reeds uitgevoerde aanpassingen en geplande aanpassingen in de ruimte voor de binnen- en buitensport voor de jaren 2020, 2030 en 2035 in de vergelijkingen meegenomen om een adequaat beeld te geven van het aanbod in die jaren gegeven de nu beschikbare kennis.

Uitgever(s): Mulier Instituut,

Download(s)

Update: ruimte voor sport in Utrecht : actualisatie van Capaciteit binnensport Utrecht (Wezenberg-Hoenderkamp, 2014) en Ruimte voor sport in Utrecht (Wezenberg-Hoenderkamp & Schadenberg, 2016)

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Björn Schadenberg
Remco Hoekman

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Utrecht
accommodaties
gemeentelijk beleid
gemeenten
ruimtelijke ordening
sportaccommodaties
sportbeleid
sporthallen
sportinfrastructuur
toekomst