Visie & Beleidsplein

Ons eten gemeten

gezonde voeding en veilig voedsel in Nederland

Kreijl, C.F. van, & Knaap, A.G.A.C. (2004). Ons eten gemeten: gezonde voeding en veilig voedsel in Nederland. Bilthoven: RIVM.

Ons voedsel is veiliger dan ooit, maar Nederlanders eten te veel en verkeerd. Hierdoor wordt aanzienlijk gezondheidsverlies geleden en leven we gemiddeld twee jaar korter. Dat zijn enkele belangrijke conclusies uit dit rapport. Dit rapport geeft voor de eerste keer in Nederland een totaaloverzicht van de beschikbare kennis op het gebied van de voedselconsumptie, de voedselveiligheid, en de gevolgen voor de gezondheid op lange termijn.

Uitgever(s): RIVM,

Download(s)

Ons eten gemeten : gezonde voeding en veilig voedsel in Nederland

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

C.F. van Kreijl
A.G.A.C. Knaap

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

leefstijl
voeding