Visie & Beleidsplein

Wie sporten er meer in Nederland?

een onderzoek naar verschillen in sportdeelname voor individuele en gemeentekenmerken

Gooskens, W. (2017). Wie sporten er meer in Nederland?: een onderzoek naar verschillen in sportdeelname voor individuele en gemeentekenmerken. Nijmegen: Radboud Universiteit.

De volgende onderzoeksvraag staat in deze scriptie centraal: welke verschillen zijn er tussen bevolkingsgroepen in hun sportdeelname in de gemeenten van Nederland en in hoeverre zijn deze verschillen te verklaren door individuele en gemeentekenmerken? Er zijn in totaal zes individuele kenmerken en twee gemeentekenmerken onderzocht. De zes individuele kenmerken zijn: geslacht, leeftijd, opleidingsniveau, etniciteit, de mate van het hebben een beperking en subjectieve gezondheid. Daarnaast zijn de stedelijkheid van gemeenten en de uitgaven van gemeenten (per inwoner) ten aanzien van sport meegenomen als gemeentekenmerken. Om de verwachtingen over deze individuele en gemeentekenmerken te toetsen, is gebruikgemaakt van de Gezondheidsenquête over de periode 2010 tot en met 2015. Daarnaast is voor de gemeentelijke uitgaven ten aanzien van sport gebruikgemaakt van Iv3-data, hierin staan per gemeente de sport gerelateerde uitgaven.

Uitgever(s): Radboud Universiteit,

Download(s)

Wie sporten er meer in Nederland? : een onderzoek naar verschillen in sportdeelname voor individuele en gemeentekenmerken

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Wendy Gooskens

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

scripties
sportbeoefening