Visie & Beleidsplein

Voeding & teamsport

(2017). Voeding & teamsport. FrieslandCampina Institute.

Sport en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voeding is belangrijk voor kracht, uithoudingsvermogen, herstel, het gezond houden van je lichaam en dus voor je prestatie. Een voedingspatroon dat aansluit bij de mate van inspanning is niet alleen belangrijk voor topsporters, maar ook voor mensen die regelmatig sporten.

Bij een teamsport als hockey, voetbal of tennis varieert de mate van inspanning tijdens de training of wedstrijd. Het ene moment beweeg je rustig, het volgende moment explosief. Het is dan belangrijk dat je lichaam voldoende energie, voedingsstoffen en vocht heeft. Maar wat is goede voeding voor een teamsporter en op welke momenten kan je het beste eten?

In deze brochure vind je antwoord op deze vragen. De brochure is ontwikkeld door het FrieslandCampina Institute en gebaseerd op wetenschappelijke studies en officiƫle voedingsrichtlijnen. Bij onze voedingsadviezen gaan wij uit van een actieve teamsporter. Voor een persoonlijk voedingsadvies kan je terecht bij een (sport)diƫtist.

Uitgever(s): FrieslandCampina Institute,

Download(s)

Voeding & teamsport

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.


Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

sport (algemeen)
teamsporten
voeding