Visie & Beleidsplein

Griepprik actie 's-Hertogenbosch

bewegen, sporten, gezonde leefstijl en activiteiten in de wijk

beste initiatief 2016/2017 verkiezing sportgemeente van het jaar

(2017). Griepprik actie 's-Hertogenbosch: bewegen, sporten, gezonde leefstijl en activiteiten in de wijk, beste initiatief 2016/2017 verkiezing sportgemeente van het jaar. s'-Hertogenbosch: Gemeente 's-Hertogenbosch.

De buurtsportcoach in de wijk Noord startte met de try-out in 2015. De lange rijen voor de deur van de huisarts voor de griepprik, dat was toch wel een goed moment om contact te maken met de moeilijk bereikbare kwetsbare inwoners van de gemeente! “Hoe gaat het met u? Welke score geeft u uw gezondheid? De griepprik haalt u voor uw gezondheid. Wat doet u zelf aan uw gezondheid? Wat zou u willen doen? Is er een datum te prikken voor iets nieuws? Iets op gebied van voeding, sport en bewegen in de wijk?”

Samen met diverse ondernemers van het nabij gelegen winkelcentrum en sport- en zorgaanbieders, werd een eerste gezondheidsmarkt georganiseerd een uur voor en na de vaccinatietijden. Enthousiast over het idee werkten negen organisaties mee aan de allereerste griepprikactie in ’s- Hertogenbosch. De huisartsen voegden een aankondigingsbrief bij de vaccinatie-uitnodiging.

Meer dan 15.000 mensen zijn daardoor geïnformeerd. Sommige huisarts bezoekers kwamen gericht met vragen over sport, bewegen, voeding en welzijn in de wijk! De opbrengsten waren inspirerend. Het succes van de eerste actie in 2015, heeft zich doorgepraat onder de huisartsen en andere partners. De actie kreeg in 2016 vervolg met zes huisartspraktijken en elf griepprikacties.

Uitgever(s): Gemeente 's-Hertogenbosch,

Download(s)

GRIEPPRIK-ACTIE ‘S-HERTOGENBOSCH

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.


Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

eerstelijnsgezondheidszorg
gezondheid
gezondheidsbeleid
griep