Visie & Beleidsplein

Vernieuwend projectmanagement bij sportfederaties

ClubSportInnovatie (CSI): de ontwikkeling van praktijkinstrumenten gebaseerd op het innovatieproces

Scheerder, J., Claes, E., Borgers, J., Verschueren, B., Meganck, J., & Seghers, J. (2017). Vernieuwend projectmanagement bij sportfederaties: ClubSportInnovatie (CSI): de ontwikkeling van praktijkinstrumenten gebaseerd op het innovatieproces. Leuven: KU Leuven.

BMS Studie 39 is de eerste van de vier studies rond het thema ClubSportInnovatie (CSI). In opdracht van het Kennis- en informatiecentrum sport (KICS) van Sport Vlaanderen voerden de Onderzoeksgroep Sport- en Bewegingsbeleid en de Onderzoeksgroep Fysieke Activiteit, Sport en Gezondheid van de KU Leuven een valorisatieonderzoek uit naar de verlichting van het sportaanbod in de clubgeorganiseerde sector. In deze eerste studie wordt de wetenschappelijke onderbouwing en de methodologie van dit valorisatieonderzoek toegelicht. Hierbij wordt dieper ingegaan op de situering en opzet van het onderzoek, waarna de onderzoeksaanpak, de resultaten en de ontwikkeling van de praktijkinstrumenten worden toegelicht. Deze studie wordt afgesloten met enkele aanbevelingen en opvallende bevindingen uit de praktijk.

Uitgever(s): KU Leuven,

Download(s)

Vernieuwend projectmanagement bij sportfederaties : ClubSportInnovatie (CSI): de ontwikkeling van praktijkinstrumenten gebaseerd op het innovatieproces

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Jeroen Scheerder
Elien Claes
Julie Borgers
Bart Verschueren
Jeroen Meganck
Jan Seghers

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Vlaanderen
innovatie
methodologie
projectmanagement
sportaanbod
sportbeoefening
sportorganisaties
sportverenigingen