Visie & Beleidsplein

Prognose economische impact Jumping Indoor Maastricht 2017

onderzoek naar de verwachte economische impact van Jumping Indoor Maastricht voor de provincie Limburg

Boer, W.I.J. de, & Hover, P. (2017). Prognose economische impact Jumping Indoor Maastricht 2017: onderzoek naar de verwachte economische impact van Jumping Indoor Maastricht voor de provincie Limburg. Arnhem: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

Dit rapport is onderdeel van een breder onderzoek naar de economische waarde en het economisch potentieel van de paardensector voor de provincie Limburg. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het Mulier Instituut (in samenwerking met HAN Sporteconomie) in opdracht van de provincie Limburg. HAN Sporteconomie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen is gevraagd om een prognose te maken van de economische impact van het evenement Jumping Indoor Maastricht, volgens de methode van de Werkgroep Evaluatie Sportevenementen (WESP). De totale economische impact van Jumping Indoor Maastricht 2017 voor de provincie Limburg wordt geraamd op 1.220.000 euro. De belangrijkste positieve bijdrage aan de economische impact komt van de bezoekers. Zij zijn goed voor meer dan 860.000 euro aan additionele bestedingen in Limburg, in de vorm van overnachtingen en dagbestedingen. Dat is zo’n 70 procent van de totale economische impuls door dit evenement voor de provincie. De additionele bestedingen vanuit de deelnemers zijn naar schatting 136.000 euro. Aan overnachtingen van bezoekers en deelnemers wordt naar schatting 125.000 euro (additioneel) besteed, waarmee deze hotel- en overnachtingsector profiteert van het evenement.

Uitgever(s): Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Mulier Instituut,

Download(s)

Prognose economische impact Jumping Indoor Maastricht 2017 : onderzoek naar de verwachte economische impact van Jumping Indoor Maastricht voor de provincie Limburg

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Willem de Boer
Paul Hover

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Limburg
economie
effectmeting
paardensporten
sportevenementen
topsportevenementen