Visie & Beleidsplein

Evaluatie pilot "arbeidsreïntegratie via sport"

november 2011-2014

(2015). Evaluatie pilot "arbeidsreïntegratie via sport": november 2011-2014. Enschede: Gemeente Enschede.

In het kader van maatschappelijke investeringsopgaven (Mio) heeft de gemeente in de periode november 2011 – november 2014 de pilot “Arbeidsreïntegratie via sport” laten uitvoeren.

In deze pilot is uitgeprobeerd of de werkwijze van vv Rigtersbleek m.b.t. de begeleiding van langdurig werklozen ook bij vier andere sportverenigingen in Enschede kan worden toegepast. Kern in de aanpak van Rigtersbleek is de beschikbaarheid van een verenigingsmanager, die overdag de vrijwilligers en doelgroepen binnen de club aanstuurt en daarmee verantwoordelijk is voor de uitvoering van alle maatschappelijke activiteiten. Waardevol hierin is dat niet de professionals de boventoon voeren bij het aanbieden van allerlei activiteiten, maar met name de kracht van het verenigingsverband zelf (maatschappelijk middenveld).

De Stichting Vitale Sportvereniging (St. VSV) en zeven sportverenigingen voerden deze pilot uit, waarbij honderd langdurig werklozen in een participatiebaan werden geplaatst2. De volgende vier clusters zijn in deze pilot samengesteld: - vv Victoria?28 en Enschedese Boys; - omnivereniging Avanti Wilskracht; - sv Vosta en Budo Schuttersveld; - Sportclub Enschede en St. Judosport Oost.

In deze notitie wordt de pilot geëvalueerd. Aan de hoofdrolspelers (sportverenigingen en VSV) zijn respectievelijk tien en zes vragen gesteld over het project. Het Werkplein en het stadsdeelmanagement hebben ook input geleverd voor de evaluatie.

Uitgever(s): Gemeente Enschede,

Download(s)

Evaluatie pilot arbeidsreïntegratie via sport

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.


Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

arbeidsre-integratie
sportstimulering