Visie & Beleidsplein

Kansenrapport Olympische Spelen Parijs 2024

een eerste analyse

(2018). Kansenrapport Olympische Spelen Parijs 2024: een eerste analyse. Utrecht: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

In september 2017 kreeg Frankrijk de Olympische Spelen 2024 toegewezen. In het bid geeft Frankrijk aan vooral te focussen op de speerpunten legacy en duurzaamheid. Het onderstrepen van deze waardevolle en toekomstgerichte ambities heeft ongetwijfeld geholpen bij het gunningsproces. Om de zekerheid van een goede legacy te vergroten zal de organisatie van de Spelen 2024 vooral gebruik maken van veel bestaande sportinfrastructuur en tijdelijke accommodaties op toonaangevende plaatsen in de stad.

Om deze Spelen zo duurzaam mogelijk te maken op verschillende vlakken heeft het Nationaal Olympisch Comité in Frankrijk nu al een heel aantal regels, richtlijnen en ambities vastgesteld die dit zullen waarborgen.

Nederland kent veel bedrijven die interessante diensten of producten kunnen aanbieden voor de ontwikkeling van de (sport) infrastructuur. Onderstaande eerste analyse richt zich op kansen voor bedrijven die kunnen toeleveren aan de bouw van permanente en/of tijdelijke infrastructuur, sportfaciliteiten en diensten die gelieerd zijn aan de organisatie de Olympische Spelen 2024. Verder is in het rapport een eerste indicatie te vinden van de kansen die zich zullen voordoen zodat bedrijven zich hierop kunnen voorsorteren door collectief of zelfstandig de kansen in Frankrijk op te volgen. 

Uitgever(s): Rijksdienst voor Ondernemend Nederland,

Download(s)

Kansenrapport Olympische Spelen Parijs 2024

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.


Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Olympische Spelen
accommodaties
bouw en verbouw
economie
investeringen