Visie & Beleidsplein

Interprofessioneel werken en innoveren in teams

samenwerking in nieuwe praktijken

Waal, V. de (2018). Interprofessioneel werken en innoveren in teams: samenwerking in nieuwe praktijken. Bussum: Uitgeverij Coutinho.

Als meerdere professionals met uiteenlopende expertises in hetzelfde team samenwerken, noemen we dat interprofessioneel werken. Maar wat maakt interprofessionele teams nu succesvol en wat zijn juist belemmeringen voor interprofessionele samenwerking? Het boek Interprofessioneel werken en innoveren in teams draait om de vraag hoe interprofessionele teams zo optimaal mogelijk kunnen functioneren.

De focus in het boek ligt op vormen van dienstverlening binnen de jeugdsector, het sociaal werk, de zorg en het onderwijs, die in toenemende mate en vooral op lokaal en regionaal niveau, intensief samenwerken.

Het boek schetst een aantal theoretische invalshoeken en beschrijft op basis van recent onderzoek relevante praktijksituaties. Het behandelt thema’s als veranderdynamiek in organisaties, de definitie van interprofessioneel werken, de succesfactoren ervan op basis van onderzoek, teamontwikkeling en samenwerking in teams, en de rol van teamleiders op het terrein van kenniscreatie. Ook komen principes van transformatie-leren (leren op de werkvloer door teams gericht op innovatie) aan de orde. Op de bijbehorende website zijn verwerkingsopdrachten te vinden.

Uitgever(s): Uitgeverij Coutinho,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Vincent de Waal

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

aanleren
innovatie
samenwerking
teams